Güç Paylaşımda Gizlidir
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Güç Paylaşımda Gizlidir

Forumu Yaşatan Paylaşımdır. Paylaşımlarınızı Esirgemeyin...
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Balık Kavurma

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Scarface
Administrator
Administrator
Scarface


Mesaj Sayısı : 176
Kayıt tarihi : 06/02/08
Yaş : 33
Nerden : Trabzon

Balık Kavurma Empty
MesajKonu: Balık Kavurma   Balık Kavurma Icon_minitime2008-02-09, 15:22

Safranbolu yemekleri cumartesi'ye bugün balık kavurma tarifi verme zamanı. Tatilden dönüp evdeki malzemelerle pişirebileceğim bir yemek ararken derin dondurucuda ne zamandır pişirilmeyi bekleyen ve benim henüz cinsini bile bilmediğim balıkla karşılaştım. The Complete Seafood kitabındaki balıkların resimlerine bakarak nihayet cinsini öğrenebildik; Orkinos! Orkinos değerli bir balık cinsiymiş -muhtemelen bu yüzden hediye edilmişti bize de- ama nasıl pişirileceği konusunda internette doğru düzgün bir tarif yoktu. Biz de balık lokantası olan bir tanıdığımıza telefon ettik, o da benim en sevdiğim balık pişirme yöntemi olan kavurmayı deneyebileceğimizi söyledi. Sonuçta çok lezzetli bir yemek oldu, hatta hiç orkinos yapmayan lokanta sahibi bile tarifini istediğini söyledi.
Bu yöntemi diğer balıklarla da -özellikle de fener balığıyla- deneyebilirsiniz.
Balık Kavurma
1 adet fener veya orkinos balığı
yarım su bardağı sirke
1 limonun suyu
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet orta boy domates
3 adet sivribiber, arzuya göre
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
yarım tatlı kaşığı karabiber
birkaç kuru defne yaprağı
tuz
Hazırlanması:
Balığı temizleyip derisini yüzün. Kılçığını ayırıp etlerini irice kuşbaşı doğrayın. (pişince küçülecekler.)
Eğer orkinos kullanıyorsanız etleri bir süre sirkeli, limonlu ve tuzlu suda bekletin.
Soğanı ve biberleri doğrayıp zeytinyağında kavurun. Küp küp doğranmış domatesleri ekleyip domatesler iyice ezilene kadar pişirin.
En son etleri, defne yapraklarını ve baharatları ekleyin. Bir miktar kaynar su ilavesi ile kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://grupgenc.yetkin-forum.com
 
Balık Kavurma
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Güç Paylaşımda Gizlidir :: Grup Genç Hakkında :: YAŞAM& MUHABBET& EĞLENCE :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: