Güç Paylaşımda Gizlidir
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Güç Paylaşımda Gizlidir

Forumu Yaşatan Paylaşımdır. Paylaşımlarınızı Esirgemeyin...
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Erzurum Tortum Cağ Kababı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Natro
Admin
Admin
Natro


Mesaj Sayısı : 110
Kayıt tarihi : 09/02/08

Erzurum Tortum Cağ Kababı Empty
MesajKonu: Erzurum Tortum Cağ Kababı   Erzurum Tortum Cağ Kababı Icon_minitime2008-02-11, 19:23

Döner, kebabın yatığı: (Tortum Cağ kebabı) Cağ kebabı odun ateşinde yatık olarak yapılıyor. Etler aynen döner gibi dizilir büyük bir sise fakat döner gibi dikey değil yatay tutulur sonra bu ete ufak şisler saplanır et şisle temas halindeyken kesilir sonra sıcak sıcak servis yapılır ekmek arası soğan domates mideye indirilir önemli bir mevzu porsiyon olmayışıdır dur diyene kadar getirirler önünüze

Çağ kebabı
Malzemeler:
1 kuzu budu (yağsız ve sinirsiz)
1 adet kuru soğan
100 gr. Yoğurt
tuz karabiber
lavaş ekmeği
domates
yeşil biber

Hazırlanışı: Yağı ve siniri ayıklanmış kuzu budundan parmak kalınlığında yapraklar kesilir. Yoğurt, tuz, karabiber ve yemeklik doğranmış soğan karıştırılır ve etler hazırlanan bu terbiyenin içinde bir gün bekletilir. Terbiyelenen yaprak halindeki etler şişe takılır ve yatay haldeyken ateşte çevire çevire kızartılır. Pişen kısımlardan dönerde olduğu gibi ince bir tabaka şeklinde parçalar kesilir ve Çağ kebabına mahsus küçük şişlere takılarak lavaş ekmeğinin üzerinde servis edilir. Ateşte pişmiş biber, domates ve kuru soğan ile süslenir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Erzurum Tortum Cağ Kababı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Güç Paylaşımda Gizlidir :: Grup Genç Hakkında :: YAŞAM& MUHABBET& EĞLENCE :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: