Döner, kebabın yatığı: (Tortum Cağ kebabı) Cağ kebabı odun ateşinde yatık olarak yapılıyor. Etler aynen döner gibi dizilir büyük bir sise fakat döner gibi dikey değil yatay tutulur sonra bu ete ufak şisler saplanır et şisle temas halindeyken kesilir sonra sıcak sıcak servis yapılır ekmek arası soğan domates mideye indirilir önemli bir mevzu porsiyon olmayışıdır dur diyene kadar getirirler önünüze
Çağ kebabı
Malzemeler:
1 kuzu budu (yağsız ve sinirsiz)
1 adet kuru soğan
100 gr. Yoğurt
tuz karabiber
lavaş ekmeği
domates
yeşil biber
Hazırlanışı: Yağı ve siniri ayıklanmış kuzu budundan parmak kalınlığında yapraklar kesilir. Yoğurt, tuz, karabiber ve yemeklik doğranmış soğan karıştırılır ve etler hazırlanan bu terbiyenin içinde bir gün bekletilir. Terbiyelenen yaprak halindeki etler şişe takılır ve yatay haldeyken ateşte çevire çevire kızartılır. Pişen kısımlardan dönerde olduğu gibi ince bir tabaka şeklinde parçalar kesilir ve Çağ kebabına mahsus küçük şişlere takılarak lavaş ekmeğinin üzerinde servis edilir. Ateşte pişmiş biber, domates ve kuru soğan ile süslenir.