Güç Paylaşımda Gizlidir
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Güç Paylaşımda Gizlidir

Forumu Yaşatan Paylaşımdır. Paylaşımlarınızı Esirgemeyin...
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Etli Taze Bamya

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Natro
Admin
Admin
Natro


Mesaj Sayısı : 110
Kayıt tarihi : 09/02/08

Etli Taze Bamya Empty
MesajKonu: Etli Taze Bamya   Etli Taze Bamya Icon_minitime2008-02-11, 19:25

MALZEMELER
Yarım kilo kuş başı et
1 Kilo taze bamya
Yarım paket margarin
3 Adet orta boy domates
2 Adet soğan
1 Adet limon
1 Çay bardağı sirke
Tuz

HAZIRLANIŞI: Önce bamyaları yıkayıp kurulayın.
Sap kısmını bir keskin bıçakla huni veya külah gibi incecik alın.
Lezzeti içine de alması için uçlarından biraz kesin.
Uçlarını kestikten sonra birkez daha yıkayıp suyunu süzün.
Bamyaları 2 çorba kaşığı tuz ve 1 Çay bardağı sirkeyle katıştırıp bir kenara bırakın.
Yemeklik doğradığınız soğanı, yarım paket margarini ve eti tencereye koyup kavurun.
Sirkede beklettiğiniz bamyaları bol suda yıkayıp süzün.
Bamyayı, kabuklarını soyup kuşbaşı doğranmış domateslerle birlikte karıştırıp ete katın.
Suyunu ve tuzunu ayarlayın.
Bir limon suyunu, eğer limon büyükse yarısını etli bamyaların üzerine sıkın ve hafif ateşte pişirin.
Et ve bamya kıvamında pişince servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Etli Taze Bamya
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Güç Paylaşımda Gizlidir :: Grup Genç Hakkında :: YAŞAM& MUHABBET& EĞLENCE :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: