MALZEMELER
3 Su Bardağı Un
100 gr. Margarin
1 Kahve Fincanı Süt
1 Adet Yumurta Akı
Bir Miktar Yaş Maya
1 Su Bardağı Dövülmüş Fındık
1/2 Su Bardağı Toz Şeker
1 Dilim Bayat Ekmek İçi
1 Çorba Kaşığı Kuru Üzüm
1 Çay Kaşığı Tarçın
1 Çay Kaşığı Yenibahar
HAZIRLANIŞI
3 su bardağı un, 100 gr margarin, 1 kahve fincanı süt ve 1 adet yumurta akını
derin bir kaba alın.
Bir
tutam yaş mayayı ılık suda eritip, diğer malzemelerin içine ekleyin.
Yoğurarak hamur yapın. Üzerini nemli bir bezle örtün. 1 saat dinlendirin.
Ayrı bir yerde 1 su bardağı dövülmüş fındık, yarım su bardağı toz şeker, 1 dilim
bayat ekmek içi, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı
yenibaharı karıştırın.
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın.
Merdane
ile açın. Ortasına hazırladığınız içten koyun.
Rulo
biçiminde sarıp, yarım ay şeklinde bükün.
Üzerine
kıyılmış fındık serpin.
Önceden
ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirip servis yapın.
AFİYET OLSUN