MALZEMELER
225 gr Beyaz Çikolata
2.5 Su Bardağı Süt Kreması
1/2 Su Bardağı Süt
5 Yumurta Sarısı
1 Çorba Kaşığı Tozşeker
1 Çay Bardağı Hindistan Cevizi
1 Su Bardağı Şam Fıstığı
HAZIRLANIŞI:
Beyaz,çikolatayı küçük parçalara bölüp yarım su bardağı kremayla birlikte
karıştırarak benmari usulü eritin.
Hindistan cevizini ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
1 su
bardağı kremayı ayrı bir kapta koyulaşıncaya kadar çırpın.
Beyaz
çikolatalı karışıma ilave edin.
1 su bardağı krema ve yarım su bardağı sütü küçük bir tencerede kaynatın.
Tozşeker
ve yumurta sarılarını derin bir kapta çırpın.
Çırpmaya
ara vermeden kaynar sütü ilave edin.
Karışımı
tencereye alıp kısık ateşte karıştırarak koyulaşıncaya dek 2-3 dakika pişirin.
Kaynamadan ateşten alın ve karıştırarak soğutun.
Şam fıstıklarını suda bekletip soyun.
Dikdörtgen bir kalıbı streç folyo ile kaplayın.
Beyaz
çikolatalı karışım ile yumurtalı karışımı çırpın.
Yarısını
cam kalıba alın ve buzlukta 2 saat bekletin.
Şam
fıstıklarını yayıp üzerine kalan karışımı ekleyin.
8 saat
daha buzlukta bekletin.
Süsleme için; sade çikolatayı benmari usulü eritin.
Kremayı
ayrı bir kapta ısıtın. Ateşten alıp çikolata ve balı ekleyin, karıştırarak
ılıtın.
Parfeyi
servis tabağına çevirerek kalıptan çıkarın.
Streç
folyoyu üzerinden alıp suya batırılmış keskin bir bıçakla dilimleyin.
Üzerini
çikolata ile süsleyip hemen sevis yapın.
AFİYET OLSUN
Süs için:
225 gr Sade Çikolata
1 Su Bardağı Krema
1 Çorba Kaşığı Bal