MALZEMELER
750 Gr yoğurt,
8 Su bardağı et suyu,
50 Gr margarin veya sıvı yağ,
2 Kahve fincanı un,
Yeteri kadar tuz,
1 Çorba kaşığı kurutulmuş nane(arzu edilirse).
Hazırlanışı
Yoğurt,yeteri kadar tuz bir tencereye konur.
Yoğurt tel karıştıcı ile çırpılırken,üzerine azar azar dökülerek et suyu katılır.
Bir başka tencereye yağ ve un konur,tahta bir kaşıkla hızlı hızlı karıştırılarak 1-2 dakika kadar kavrulur.
Sonra karıştırmaya ara vermeden buna öbür kapta bulunan yoğurtlu karışım azar azar katılır.
İyice yedirildikten sonra ateş artırılır ve çorba biraz kaynatılır.
Derin tabaklarda veya küçük kaselerde servis yapılır.
EKSTRA BİLGİLER
Süre: 25 dk.
Porsiyon: 6 Kişilik.
Posted by admin and filed under Çorbalar0 CommentsMay
24Yayla Çorbası
Yayla Çorbası
MALZEMELER
4 Çorba kaşığı tepeleme pirinç
10 Su bardağı et suyu(2 litre)
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Su bardağı süt(yoksa su)
2 Kahve fincanı su
1 Çorba kaşığı tereyağı(yoksa normal yağda kullanabilirsiniz)
1 Tatlı kaşığı nane
6 Çorba kaşığı tepeleme yoğurt
2 Adet yumurta sarısı
Hazırlanışı
Pirinci temizleyip 30 dakika ılık suda beklettikten sonra süzdürüp bir tencereye koyun.
Et suyunu ve tuzunu ilave ederek ağır ateşte 20 dakika kaynatın.
Sonra sütle unu iyice karıştırıp kaynamakta olan çorbanın içine ilave edin.
10 dakika daha kaynatın.
Tereyağını nane ile tavada hafif kızartıp çorbanın içine ilave edin.
5 dakika daha kaynattıktan sonra yoğurtla yumurtayı iyice karıştırıp kaynar çorbanın içine yedirin.
Kaynatmadan hemen servis yapın.