MALZEMELER
150 gr. Taze fasulye (ayıklanmış)
3 çeşit karışık salata yeşilliği
1 adet salatalık
4 adet domates (kabuğu ile yuvarlak doğranmış)
200 gr ton balığı (yağı süzülmüş)
4 adet yumurta (haşlanmış)
Yarım demet kırmızı turp
12 adet siyah zeytin (çekirdeği alınmış)
Maydanoz
SOSU İÇİN:
2 diş sarmısak (ezilmiş)
1 yemek kaşığı sirke
Tuz ve karabiber
6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
HAZIRLANIŞI: Salata sosunun malzemesinin tamamını bir kap içinde tel ile iyice çırpın. Tuzunu ve biberini ayarlayın. Taze fasulyeyi üçe bölün, kaynayan suya atıp 2-3 dakika haşlayın; Süzüp kenarda tutun.Büyük bir kase içinde, salata yeşilliklerini, salatalığı, domatesi ve taze fasulyeyi koyun. Ufak parçalara ayırdığınız ton balığını, minik kırmızı turpları, yumurtaları ve zeytinleri salatanın üzerine muntazam olarak yerleştirin. Hazırlamış olduğunuz sosu, tekrar iyice çırparak salatanın her yerine eşit olarak dökünüz.Son olarak maydanozları yapraklar halinde salatanın üzerine serpip servis yapın. AFİYET OLSUN